Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
Mieszkańcy chcą faktur. WIK – rozstrzygnięcia prawnego
6 godzin temu
ZOO Wrocław: Trwa obrączkowanie pingwinów przylądkowych
7 godzin temu
Konferencja prasowa „Lasy Państwowe"
8 godzin temu
Ekologiczny piknik i Święto Kapusty w Siekierczynie
8 godzin temu
Jest szansa na kompromis (foto)
8 godzin temu
Polecane
Ripple spala ogromną ilość tokenów! Dlaczego?
34 minut temu
Eucharystia Tajemnicą Wiary
1 godzina temu