Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
Świąteczne stroiki kupuj w zgodzie z przyrodą
2 godzin temu
Axpo kupuje elektrociepłownię gazową w Nowej Sarzynie
5 godzin temu
Mniej szamb, więcej wygody. Nowe standardy kanalizacji
6 godzin temu
Nadleśnictwo Drawsko – powołanie nowego Nadleśniczego
7 godzin temu
Polecane
Gniezno: przedświąteczne spotkanie w domu Prymasa Polski
46 minut temu
Poznań: I etap XXIV Olimpiady Znajomości Afryki
2 godzin temu

6 miesięcy temu












![O. prof. Jacek Salij: o zwierzęta trzeba dbać, ale nie można ich zrównywać z ludźmi [ROZMOWA]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2021/01/mid-epa08968729.jpg)


