Światowy rynek żywności rodzi jeden z największych paradoksów współczesnej cywilizacji – choć jedzenia dostarczamy na sklepowe półki aż nadto, to nie wystarcza go nam, żeby wyżywić najbiedniejszych. Zamiast tego marnujemy tony mięsa, owoców i warzyw, które z powodzeniem da się nie tylko ponownie wykorzystać, ale też przydać im wartości „w życiu po życiu”. Udowadnia to działalność setek firm, które już dziś zarabiają na upcyklingu.
- Strona główna
- Ekologia
- Upcykling odpadów spożywczych
Powiązane
Jak lasy namorzynowe reagują na oscylacje klimatyczne?
6 godzin temu
UE przygotowuje się na sezon pożarów w 2025 roku
6 godzin temu
Nagrody Zielonej Stolicy i Zielonego Liścia 2027
6 godzin temu
Polecane
Dlaczego Jezus nie dał się obwołać królem?
4 godzin temu
Czy można modlić się na leżąco?
6 godzin temu