Ten cukier został wycofany ze sprzedaży. Zagraża osobom z nietolerancją glutenu
Zdjęcie: Ten cukier został wycofany ze sprzedaży. Zagraża osobom z nietolerancją glutenu / shutterstock
Główny Inspektorat Sanitarny wydał publiczne ostrzeżenie dotyczące wycofania z obrotu partii ekologicznego cukru kokosowego z Indonezji. Powodem jest wykrycie w produkcie glutenu w stężeniu powyżej 20 mg/kg. Spożycie go przez osoby z alergią lub nietolerancją glutenu może być niebezpieczne.

4 miesięcy temu
![Woda jak krew i marsjańskie krajobrazy. Zjawisko zadziwia [WIDEO]](https://i.iplsc.com/-/000M3JRJ8MF8Y6X6-C461.jpg)






![Biskupi: wzywamy do troski o ochronę prawną małżeństwa i rodziny [DOKUMENT]](https://misyjne.pl/wp-content/uploads/2025/12/rodzina-z-malym-corki-obwieszeniem-bawi-sie-na-choince.jpg)





