Rozwój turystyki na ziemi kluczborsko-oleskiej to temat konferencji naukowej w Kluczborku.
Zaproszeni naukowcy oraz samorządowcy mówili między innymi o rozwoju agroturystyki, odpowiednio dobranej promocji czy wykorzystywaniu lokalnego potencjału. Maria Żurek, prezes Kluczborsko-Oleskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej, mówi o miodzie oraz mleku jako flagowych produktach.- Mam nadzieję, iż właśnie ta konferencja będzie inspiracją oraz impulsem do dalszego rozwoju agroturystyki i turystyki wiejskiej. Liczę również, iż będzie to robione w sposób świadomy, zrównoważony i odpowiadający na wyzwania dzisiejszego świata.Prof. Agnieszka Niezgoda z Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu omawiała turystykę zrównoważoną, w której zawiera się aspekt ekologiczny, ekonomiczny i społeczny.- o ile weźmiemy pod uwagę region kluczborsko-oleski, tutaj mamy ciszę, spokój i położenie z daleka od masowych szlaków turystycznych. To może być atutem, ponieważ znajdą się turyści, którzy chcą właśnie takiej ciszy…Miód, mleko i cisza. Ziemia kluczborsko-oleska chce przyciągnąć turystów
2 miesięcy temu
Zdjęcie: Konferencja „Jak rozwijać współczesną turystykę na Ziemi Kluczborsko-Oleskiej w kontekście zrównoważonego rozwoju? [fot. Witold Wośtak]
- Strona główna
- Ekologia
- Miód, mleko i cisza. Ziemia kluczborsko-oleska chce przyciągnąć turystów
Powiązane
Pościnał wierzchołki młodych sosen na szałas
8 godzin temu
Ponownie zamienili odpady w świąteczne dzieła sztuki
9 godzin temu
Oddaj krew za choinkę!
16 godzin temu
Polecane
Majątek Trumpów rośnie na kryptowalutach
1 godzina temu
Życie jest piękne? Nie, ale piękni bywają ludzie
6 godzin temu
Nie chodzi (tylko) o Cenckiewicza
6 godzin temu














