„Przejście na weganizm może, ale nie musi oznaczać, iż jesteśmy proekologiczni i etyczni. Wzrost zapotrzebowania na mleko migdałowe przyczynił się do zwiększenia upraw, które prowadzą do chorób i wymierania pszczół. Warto sobie zadać pytanie, czy to jest etyczne” – mówi badaczka kultury kulinarnej Magdalena Tomaszewska-Bolałek.
- Strona główna
- Ekologia
- Życie pszczoły nie jest mniej warte niż życie krowy
Powiązane
Kilkaset opon w podżagańskim lesie
10 godzin temu
Gdzie w Polsce będzie można zatłaczać CO2 pod ziemię?
10 godzin temu
Kolejna edycja Bio360 11-12 lutego 2026 r.
10 godzin temu
Polecane
Ładną szopkę odstawili na Jasnej Górze
2 godzin temu
W najnowszym VATICANO: Święci Bożego Narodzenia
3 godzin temu

2 lat temu
















