„Przejście na weganizm może, ale nie musi oznaczać, iż jesteśmy proekologiczni i etyczni. Wzrost zapotrzebowania na mleko migdałowe przyczynił się do zwiększenia upraw, które prowadzą do chorób i wymierania pszczół. Warto sobie zadać pytanie, czy to jest etyczne” – mówi badaczka kultury kulinarnej Magdalena Tomaszewska-Bolałek.
- Strona główna
- Ekologia
- Życie pszczoły nie jest mniej warte niż życie krowy
Powiązane
Pogoda nie odpuszcza. Przed nami gołoledź i silny wiatr
1 godzina temu
Po powodzi państwo o nich zapomniało. „Jesteśmy odcięci”
1 godzina temu
Gminny Ośrodek Kultury w Łabowej zyska nowe oblicze
3 godzin temu
Trendy w UX/UI na rok 2025. Co warto wdrożyć już teraz?
4 godzin temu
W piątek Noc Biologów w Centrum Przyrodniczym
4 godzin temu
Polecane
ReFi, czyli jak zarobić kryptowaluty na… śmieciach
53 minut temu
Minister Kotula nazwała TV Republika "szczujnią"
1 godzina temu