„Przejście na weganizm może, ale nie musi oznaczać, iż jesteśmy proekologiczni i etyczni. Wzrost zapotrzebowania na mleko migdałowe przyczynił się do zwiększenia upraw, które prowadzą do chorób i wymierania pszczół. Warto sobie zadać pytanie, czy to jest etyczne” – mówi badaczka kultury kulinarnej Magdalena Tomaszewska-Bolałek.
- Strona główna
- Ekologia
- Życie pszczoły nie jest mniej warte niż życie krowy
Powiązane
Więcej pomników przyrody w Kielcach?
2 godzin temu
Odra częściowo umarła. "Miejscami jest słona jak Bałtyk"
4 godzin temu
Zabór stawia na turystykę
1 dzień temu
Polecane
Co stało się z Hitlerjugend po II wojnie światowej?
51 minut temu
Kościół świętuje Zmartwychwstanie Jezusa Chrystusa
1 godzina temu
Ze śmierci do życia
1 godzina temu