Humbaki żyjące u wschodnich wybrzeży Australii rosną szybciej niż jakakolwiek inna znana populacja tego gatunku na Ziemi. Badania oparte na analizie 865 żyjących osobników wykazały, iż osiągają one 90 procent dorosłych rozmiarów w niespełna siedem lat. To zjawisko pomogło stadu gwałtownie odbudować się po epoce przemysłowych polowań.