AUTOR: TYLER DURDEN
Plan żywieniowy Światowego Forum Ekonomicznego dla mas staje się rzeczywistością, ponieważ hodowane w laboratorium mięso, robaki i żywność pochodzenia roślinnego są gwałtownie przyjmowane pod pozorem rozwiązania problemu "zmian klimatu". Najnowszym posunięciem elit i rządów w celu zresetowania globalnego łańcucha dostaw żywności jest zatwierdzenie przez amerykańskie organy regulacyjne sprzedaży mięsa hodowanego z komórek kurczaka. To sprawia, iż Stany Zjednoczone są drugim krajem na świecie, oprócz Singapuru, który zatwierdził sprzedaż sztucznego mięsa hodowanego w laboratorium.
Departament Rolnictwa zatwierdził Upside Foods i Good Meat do rozpoczęcia sprzedaży "hodowanego komórkowo" lub "hodowanego" mięsa z kurczaka z laboratoriów w supermarketach i restauracjach.
"Dzisiejszy przełomowy moment dla rozwijającego się sektora mięsa uprawnego, drobiu i owoców morza oraz dla globalnego przemysłu spożywczego" - powiedział Good Meat w oświadczeniu.
Dyrektor generalny Upside Foods, Uma Valeti, powiedział, iż hodowane mięso w USA "zasadniczo zmieni sposób, w jaki mięso trafia na nasz stół".
"Zamiast całej tej ziemi i całej tej wody, która jest używana do karmienia wszystkich tych zwierząt, które są poddawane ubojowi, możemy to zrobić w inny sposób" - powiedział Josh Tetrick, współzałożyciel i dyrektor generalny Eat Just, który prowadzi Good Meat.
Alarmiści WEF dali jasno do zrozumienia, iż wierzą, iż reset globalnego łańcucha dostaw żywności jest potrzebny do rozwiązania problemu zmian klimatu.
WEF podkreślił, iż "pilnie potrzebujemy zrównoważonych technologii i metod, aby poprawić nasze obecne systemy żywnościowe i wykorzystanie ziemi do celów rolniczych". Ich ostatecznym celem jest ograniczenie spożycia mięsa od zwierząt gospodarskich w gospodarstwach rolnych po hodowane w laboratorium mięso, robaki i żywność pochodzenia roślinnego.
"Globaliści znów to robią", napisał na Twitterze kongresmen Mike Flood (R-Neb.) na początku tego roku.
Produkty Good Meat trafią do nieujawnionej restauracji w Waszyngtonie, a kurczak Upside zostanie wprowadzony na rynek w restauracji w San Francisco. To tylko kwestia czasu, zanim fałszywe mięso trafi do sklepów spożywczych.
Jeśli chodzi o ocenę popularności mięsa hodowanego w laboratorium, spójrz na gigantyczną żywność roślinną w USA:
"Byki w branży, jak sądzę, miały bardzo dzikie, bardzo optymistyczne szacunki dotyczące tego, jak duży może być rynek.
"W tej kategorii było dużo entuzjazmu. To było nowe, było inne, było na czasie.
"Ale środowisko konsumenckie jest trudne, a te rzeczy nie są tanie... Zmiana praktyk kulturowych zajmie trochę czasu. To nie stanie się z dnia na dzień" – powiedział niedawno klientom John Baumgartner, analityk w Mizuho Securities.
Nacisk WEF, aby bezpośrednio lub pośrednio przeforsować politykę klimatyczną na poziomie korporacyjnym i rządowym, ma miejsce, podczas gdy te elity, które rzekomo rządzą światem, latają luksusowymi prywatnymi odrzutowcami i żeglują przez oceany w superjachtach.
I nie ma pewności, jakie mogą być konsekwencje zdrowotne za 5-10 lat z powodu spożywania sztucznego mięsa...
O tak, i jest to: "Ślad węglowy hodowanej w laboratorium wołowiny "rzędy wielkości" gorszy niż tradycyjnie hodowany".
Czy fałszywe mięso naprawdę ma na celu ratowanie planety? A może jest inny program?
Przetlumaczono przez translator Google
zrodlo:https://www.zerohedge.com/