Chleb zagórski, zieleńska szynka z nogą, ciasto orzechowo-migdałowe bez mąki, smalec z fasoli, marynowane pędy czosnku chili, gąsiorowski ser, miód nektarowo-spadziowy ze spadzi liściastej, miód pitny „Trójniak Urzecki – Maliniak”, chleb żytni z bakaliami oraz pastrami wołowe to najsmaczniejsze mazowieckie specjały uhonorowane 7 maja Laurem Marszałka Województwa Mazowieckiego. Ich autorzy odebrali nagrody z rąk marszałka Adama Struzika. Wśród nich znaleźli się również mieszkańcy powiatu legionowskiego. W środę (7 maja) odbyła się uroczysta gala XVIII edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. Kapituła konkursu co roku nagradza najlepsze i najsmaczniejsze produkty z Mazowsza. W tym roku o […]
Artykuł zaczerpnięty z serwisu Gazety Powiatowej